Brugse Gin Club | BGC | Bruges Gin Club
Gin Bar & Store

Gin Tastings & Workshops


Proeven en genieten staan centraal bij de Brugse Gin Club. Om de verrassende smaken, boeiende aroma's en onverwachte kleuren uit de boeiende ginwereld nog beter te kunnen ontdekken, organiseert de Brugse Gin Club verschillende soorten proeverijen, tastings en workshops in onze eigen bar, op een locatie van je keuze of gewoon bij je thuis.

Met onze gegarandeerd No Worries concept zorgen wij voor alle lasten zodat jij optimaal kan genieten met je gasten. Wij nemen de organisatie, uitwerking en logistiek voor onze rekening van de planning tot aan de afwas.

Boek een formule of laat je inspireren door volgende voorstellen. Contacteer ons voor een offerte of laat ons een tasting of gin-event op maat van uw budget en tijdsbestek maken.

Alle tastings en formules zijn te boeken vanaf 8 personen. Contacteer ons voor de opties voor kleinere groepen.


GinEX Gin tasting
Duur: 2,5-3u


Op deze Gin Exploration, kortweg GinEx, neemt onze Ginologist je mee op een boeiende wereldreis vol aroma's, smaken, geuren en zelfs kleuren van gin. Na een korte inleiding over de productiewijze en de verschillende types van gin worden 5 merkwaardige gins met hun garnituren en tonics gepresenteerd. We ruiken en proeven elke gin puur en in combinatie met de garnituren en tonics. Bij elke gin en elke tonic wordt het achtergrondverhaal verteld over de distilleerderij en de makers, en komen de verschillende botanicals aan bod die elke gin zijn unieke karakter geven. De tasting wordt doorspekt met weetjes, verhalen en anekdotes uit de gin-geschiedenis en je komt zelfs te weten hoe je zelf op een eenvoudige manier je eigen gin kan maken. Onze meest complete en populairste tastingformule!


Gin Fun
Duur: 1,5-3u


Gin Fun is dé ideale formule voor je receptie, aperitief of informeel networking event, zowel op verplaatsing als in onze eigen Brugse Gin Club Gin Bar. Tijdens de duur van de receptie of het event worden een aantal merkwaardige Gin & Tonics geserveerd met respect voor je budget en tijdsbestek. Deze gins worden samen met hun garnituren en tonics kort toegelicht zonder de flow van de receptie of het networking event te verstoren. Onze Ginologist mengt zich na elke korte toelichting discreet tussen de aanwezigen en is zo aanspreekbaar voor wie verdere informatie wil over de aroma's, smaken en het achtergrondverhaal van de gins en de tonics.


Gintro
Duur: 20-30min


Wie in minder dan een half uur de wondere wereld van de Gin wil ontdekken, heeft met deze Gintro de ideale formule te pakken. Terwijl jullie genieten van een 'Perfect Served' Gin & Tonic, ontsluiert onze Ginologist de meest aromatische geheimen van vijf curieuze gins en hun botanicals. Daarna ga je zelf aan de slag met je ogen, neus en smaakpapillen en proef je de verschillende gins met pipetjes en op je eigen tempo. Ondertussen is onze ginologist beschikbaar om op alle vragen te beantwoorden. De Gintro is de perfecte invulling als ontspannende en verfrissende entr'acte tijdens evenementen, meetings en vergaderingen of kan als verrassend aperitief of after-dinner keuvelmoment worden geboekt. Vanaf 12 deelnemers.


Gin Sips
Duur: 2–2,5u


Met de Gin Sips sluit de Brugse Gin Club aan bij de klassieke Gin tasting. Na een korte introductie over de geschiedenis, de productiewijze en de verschillende types van gin ontdek je acht verschillende gin 'sips'. Je proeft de gins puur en je probeert die te situeren op het smakenrozet. Onze ginologist vertelt je bij elke gin het achtergrondverhaal de productie en de verschillende botanicals die elke gin zijn unieke karakter geven komen aan bod. De tasting wordt doorspekt met weetjes, verhalen, anekdotes en inside information. We sluiten de Gin Sips tasting af met de Ginparade-verkiezing en een 'Perfect Served' Gin & Tonic van je eigen favoriet.


Ginology Gin Bar
Duur: onbeperkt


De Brugse Gin Club geeft je feesten en evenementen een unieke toets met een Ginology Gin Bar die volledig op jouw maat wordt uitgewerkt. Vanachter de Ginology Gin Bar serveren onze Ginologists je gasten een keuze van minimaal vijf opmerkelijke Gin & Tonics met de bijhorende garnituren. Wil je meer gins toevoegen aan de bar? Dat is geen enkel probleem met een permanente voorraad van 505 verschillende gins. Naargelang je wensen kunnen de gins ook puur of on the rocks worden geserveerd of worden aangeboden in cocktails. We voorzien ook overzichtelijke en gepersonaliseerde bar menu's met je logo en beknopte informatie over de gepresenteerde combinaties. Gedurende het hele evenement zijn onze Ginologists vanzelfsprekend beschikbaar voor verdere uitleg


High Gin
Duur: 1,5-2u


Verschillende gins bespelen moeiteloos het zoetere register en combineren perfect met bijpassende zoete amuses en dessertjes. Hoog tijd dus om de traditionele High Tea te vervangen door een spannende High Gin. Tijdens de High Gin presenteren we drie uitzonderlijke gins samen met een zoete lekkernij. We starten met een frisse Gin Tonic met garnituur om vervolgens een warme Gin Cocktail te proeven en te eindigen met een pure zoete Gin. Bij elke gin vertelt onze ginologist het achtergrondverhaal over de productie en de verschillende botanicals die elke gin zijn unieke karakter geven. De namiddag wordt doorspekt met weetjes, verhalen en anekdotes, maar er is ook ruim de tijd om het onder elkaar gezellig te maken. Deze unieke High Gin formule van de Brugse Gin Club geeft een moderne twist aan het traditionele koffie- of theemoment


Urban Gin
Duur: 1,5-2u


Met zijn uitgesproken frisheid en zijn kruidige of florale aroma's is Gin een perfecte aperitiefdrank. In combinatie met aangepaste hartige amuses en gerechtjes zet Gin de smaakpapillen op scherp. Met het unieke Urban Gin concept tillen we de hippe gin craze naar het hogere niveau van de foodpairing. Drie unieke Gins worden gecombineerd met kleine warme en koude gerechtjes die ondersteunend of contrasterend werken. De Gins worden tweemaal als Perfect Served Gin Tonic gepresenteerd en eenmaal in een Gin Cocktail. Bij elke gin wordt het achtergrondverhaal verteld over de distilleerderij, de makers en de verschillende botanicals die elke gin zijn unieke karakter geven. Het Urban Gin moment wordt doorspekt met weetjes, verhalen en anekdotes. Deze unieke Urban Gin formule van Brugse Gin Club geeft een moderne twist aan het traditionele aperitief met ruim de tijd om het onder elkaar gezellig te maken